PADDLE for PINK RIBBON

Mascha Groeneveld

 

🏄‍♀️Hoe ik, Mascha Groeneveld, op het idee van Paddle for Pink Ribbon kwam: 

 

Na mijn diagnose borstkanker kwam ik in een achtbaan terecht. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Dokter hier, dokter daar. Mijn wereld stond op zijn kop en was ineens even heel klein geworden. Mijn rustpunt in deze hectische periode was het suppen. Even weg van alles en even helemaal één met de natuur. Rustig peddelend op mijn supboard midden in de natuur ziet de wereld er eventjes heel anders uit en kon ik weer een beetje opladen. 

Dit gevoel gun ik andere lotgenoten ook. Daarom heb ik Paddle for Pink Ribbon bedacht!

Het doel van Paddle for Pink Ribbon is dat ik een SUP clinic ga geven waarbij álle mensen die ook maar iets met (borst)kanker te maken hebben, in wat voor opzicht dan ook, mee kunnen doen. Ik sluit niemand uit! Dus ben jij of je dierbare getroffen door (borst)kanker, zit je midden in de behandelingen, moest je stoppen met je andere sporten omdat die te zwaar zijn op dit moment, zit je in een isolement of ben je bang voor reacties over je uiterlijk? Geef je dan op voor deze lotgenoten clinic. En neem vooral ook die ene vriend of familielid mee die jou tijdens je traject zo ontzettend heeft gesteund. Ook voor je netwerk is het fijn om jou even te zien genieten!  Het gaat niet om wie het beste kan suppen of hoe je er uit ziet maar we gaan voor het "feel good" gevoel zodat iedereen eventjes kan genieten. 

Ik ga voor deze clinic de samenwerking aan met verschillende SUP scholen aan in Friesland. Zelf peddel ik al 4 jaar en werk ik sinds 2018 zomers een paar uurtjes in de week bij de SUP Skool Leeuwarden. Vooral het begeleiden van beginnersgroepen vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik kan dan ook niet wachten om samen met mijn lotgenoten het water op te gaan! 

Kortom: Paddle for Pink Ribbon is een laagdrempelige SUP clinic VÓÓR en DÓÓR mensen (jong én oud) met (borst)kanker en zal in de zomer van 2021 gegeven worden op locaties Leeuwarden, Dokkum, Joure en Heeg.

Kosten voor deze deelname zijn 20 euro per persoon. De huur van een board en peddel zit bij de prijs in.

Voor elke persoon die gaat deelnemen aan deze clinic gaat er minimaal 5 euro naar Pink Ribbon. Ik hoop dan ook op een hele mooie lange zomer met veel deelnemers! 😊

De datum voor de allereerste Paddle for Pink Ribbon is bekend:

* zondagochtend 16 mei van 10.00 tot 11.15 uur op locatie Leeuwarden gaan we voor het eerst los! Ik hoop je dan te zien! 

Verdere data volgt zsm.

Voor meer informatie ckeck dan mijn facebook pagina Paddle for Pink Ribbon. Om je op te geven voor 1 van de sup clinics kun je mailen naar: paddleforpinkribbon@hotmail.com 

NB. Voor het deelnemen aan 1 van de sup clinics zijn 2 voorwaarden/ verplichtingen verbonden. De 1e is dat je verplicht bent een "Eigen Verantwoordelijkheid/ Risico Verklaring" te tekenen voordat we het water opgaan. Zonder deze verklaring is deelname niet mogelijk. Daarnaast is de 2e verplichting een zwemdiploma. 

 

 

Laatste donaties

€ 30 Paddle for Pink Ribbon bij Sup Joure op 26 juni! 05-07-2021 09:03 uur
€ 90 Paddle for Pink Ribbon clinic Dokkum, 2 juli 2021, 9 deelnemers. 03-07-2021 07:53 uur
1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. We halen geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen we er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken. Pink Ribbon is onderdeel van KWF Kankerbestrijding