For HER

7thHeaven wigs & hairpieces

( Lid van team: For Her )

Kak! Mijn haren vallen weer uit. Vanmorgen stond ik voor de spiegel en deed mijn mascara op. Maar ineens waren meer dan de helft van mijn wimpers niet meer aanwezig. Een beetje verbouwereerd sta ik te kijken. Ook bij mijn andere oog is het beduidend minder. Ik doe het grotere licht in de badkamer aan en pak de vergrootspiegel erbij. Zelf met de vergrootspiegel is het een treurige aangelegenheid. Spontaan ben ik chagrijnig en ren ik naar beneden.

 In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. In 2017 waren er ruim 17.500 diagnoses. De overlevingskansen zijn goed, maar toch (over-)lijden er jaarlijs meer dan 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker.

Door chemotherapie is haaruitval een van de meest voorkomende verschijnselen bij borstkanker. Chemotherapie is erop gericht om de snel delende (kanker) cellen af te remmen of te vernietigen. Helaas geldt dit ook voor de gezonde snel delende cellen, zoals die van het haar. Vaak laten mensen die chemotherapie moeten krijgen hun haren knippen, zodat de overgang naar kaalheid minder extreem zichtbaar is en het haar er voller uit kan zien. Hoewel er methoden bestaan om haaruitval te verminderen, hakt de confrontatie er emotioneel goed in en zorgt het ervoor dat patiënten zich minder zelfverzekerd voelen en daardoor het vertrouwen in zelfbeeld (kunnen) verliezen.

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid willen wij dan ook ons steentje bijdragen door ten goede van de doelstellingen van Pink Ribbon de actie ‘For HER’ te organiseren om hier zoveel mogelijk geld voor op te halen.

 Ook willen wij 25-50 vrouwen jaar in het zonnetje zetten & waarderen voor hun moed en dapperheid door ze tijdens de Pink Ribbon maand een Crochet wig te schenken.

Doet U ook mee?

 

Laatste donaties

€ 15 17-10-2018 16:56 uur
€ 50 07-10-2018 22:49 uur
1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. We halen geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen we er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken. Pink Ribbon is onderdeel van KWF Kankerbestrijding